Monday, May 19, 2008

Prasasti Hujung Langit # 01

Monday, January 21, 2008

42 Jahitan - Latihan Kejam !!!



huhu...this is cursed! ahaha....

Tuesday, December 04, 2007

damn

next week i gonna be in government sector..
but today i got two phone call offering jobs with a better salary..
double or triple time than my gov salary...
what to choose...

Friday, October 26, 2007

Parit Raja Terbakar ?

hurm,smlm aka malam 25 nk masuk 26 oktober.
berselisih faham dengan dia, balik keje terus mandi n mkan.
pastu kuar gi kedai mat pai aka jebon.
lepak² pastu ada encik alif aka sepupu jebon.
gi top up handset terus ke blkg kedai, bual² & bertekak dgn alif.
then nmpk kepulan asap dr kawasan jalan parit raja darat.
memula mcm besa je, tp bile kepulan tu bertukar jadi makin gelap n len mcm.
aku sound alip bout it n ckp ada kebakaran.
then bergegas ke depan, ajak jebon gi tgk² kebakaran dgn nada bergurau.
just go and we found out that it was for reallah.
kebakaran real didepan mata.
dekat kedai karpet...disebelah kedai dobi di jalan parit raja darat.
everybody shouting people to get out from their house.
dan secara sukarela dan penuh berdedikasi, aku dengan jebon masuk salah satu rumah tuh (yang pada akhirnya kami tau nama tuan rumah ialah pakcik alip jugak).
sempat jugak aku gegar setiap bilik arahkan orang keluar.
jebon nak selamat esbog kat dalam rumah tu tp aku ckp tak perlu so dia cuma matikan suis aka plug dia je.
dan kami bergegas keluar untuk melihat keadaan dari hadapan rumah kedai yang terbakar tadi.
api mula marak dari kedai karpet membawa ke kedai dobi.
keadaan dh makin riuh masa tuh,sumer macam panik, tapi yang best, ramai betul yang menggunakan kemudahan dan kecanggihan teknologi masa kini, untuk mengambil gmbr kebakaran secara live.
ada satu pakcik ni, alip nama dia tak habis² nk selamatkan harta benda dia tetapi dengan gaya dan perasaan yang takde nilai takut atau dalam erti kata lain, berputus asa dengan kemalangan yang menimpa.
puas aku dengan jebon cuba tarik dia.tapi tak diendahkan nya, jadi kami membantu dia apa yang patut, alihkan barang² rumah dia mana yang termampu.
kemudiannya aku menarik pakcik tu pergi ke kerusi berhampiran, suruh dia duduk dan bersabar.
kemudian ialah misi menyelamatkan kanak² dan orang tua.
aku dan jebon bergegas ke rumah berhadapan dengan rumah yang terbakar.
alihkan motor dan kereta, kemudian anak² dan adik tuan punya kedai dobi yang terbakar
yang berlari kerumah jiran. aku bawa 2 orang kanak² perempuan dan seorg lelaki. dimana seorg dari nya mengidap sindrom down dan seorg lagi risaukan mak diorg.
paling pening nk bawak diorg gi tempat selamat, coz sume menangis except lelaki.
tak habis² nk mak diorg,so aku cuba jadi gentleman cakap adik sabar dl, dok kat kawasan selamat ni, mak adik selamat dan nanti dia akan datang.
lepas tu cuba lak tolong jebon yang bawak ada satu nenek ni. kemudiannya tolong lagi apa yang patut.
cari mak bebdk tadi ni coz risau hilang plak.so bergegas ke rumah tadi.
berkunci,satu je yang ada dlm akal.jebon terus pecahkan pintu rumah tuh.
tp no one there, so aku ajak jebon blah n make conclution yang orang dalam rumah tu sume dah keluar.
then terus cari mak n sedara mara bdk² tuh.
kebelakang rumah,nasib baek jumpe akhirnya. ajak mak dia pergi ke tempat anak².tp dia xmo,blur beb kakak tuh..so aku arahkan sorg ni join kitaorg. awek, cun beb, hehe... siap bl aku panggil kakak, dia melawan dan cakap dia adik. heheh...ada chance nih.
ape² aku bawak dia gi tempat bdk² tadi n kitaorg bawa diorg kat mak diorg, bagi selamat sumer.
pastu jumaat call tanya kat mana.then aku dengan jebon blah kekawasan yang lagi best. ramai awek cun dgn balak mereka yang poyo nk amik gmbr jer.ceh, mcm haram.
after 5 or 6 buah rumah habis terbakar, baru bomba sampai, tp jalan pt raja darat xbole masuk dek kerana perabot² yang diselamatkan, tetapi diletak di jalan raya.
paling takut bile kabel letrik terbakar,cukup trill, paizi letrik tak habis² bilang jangan dok jalan bawah kabel.tp ada lagi trill iaitu ada satu pakcik ni nama ape tah, dia mengalunkan/melaungkan azan dari dalam rumah dia, dan kemudian kerumah pakcik alip, tanpa sedar kawasan rumah tu memang terus api tak jadi nk marak, tp beralih arah ke satu lagi side.tak realise memula tau.
bomba smp dan sumer org sibuk mengambil gmbr,etc.damn it.

adoi...
penat la...len kali smbg...ahhahah

Tuesday, October 09, 2007

the one you call BASI is the BASIC Pt.1


the one you call BASI is the BASIC Part 1

Date: Saturday, 10th November 2007
Time: 1PM to 10PM (7-7.30 rehat!)
Ticket: RM8 (by donation!)
Venue: Digital D Studio, Taman Universiti, Johor Bahru
From: Kawan² dari Johor

Feat:
RAKUS
THE BANGSAT
TANJONG RAMBUTAN
WARDOGS
REFRESH
INFINITE DELAY
DAIGHILA
FUJICOLOR
DISTRUST
TROMENTRESS


WAK (0175207179), talibxjoe (0177367559)

Friday, September 28, 2007

read it !

*"Rape culture" is a term used to denote a culture in which rape and other sexual violence is common and in which prevalent attitudes, norms, practices, and media condone, normalize, excuse, or encourage rape or other violence against women. Within the paradigm, such a thing as "trivial" or "harmless" sexism does not exist; for instance, telling a sexist joke is interpreted as fostering a misogynistic disrespect for women and an accompanying disregard for their well-being, which can ultimately make rape seem acceptable.

*********************************************************

Siapa Sebelum Nurin Jazlin ?

Apa yang telah berlaku kepada Nurin Jazlin Jazimin merupakan satu peristiwa yang telah mendapat perhatian seluruh negara. Kesakitan dan penderitaan yang dialami oleh kanak-kanak yang hanya berumur 8 tahun ini tidak dapat dibayangkan. Begitu juga dengan trauma yang terpaksa dihadapi oleh ibubapa, adik beradik dan keluarga arwah Nurin Jazlin, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.

Sedarkah kita bahawa kejadian culik, rogol dan bunuh ini bukanlah perkara yang baru tetapi sebelum ini ada beberapa kes lagi. Kebanyakan kes-kes ini melibatkan remaja dan kanak-kanak.

Pada 18 Mei 1999 Audrey Melissa Bathinathan, 17 tahun telah dijumpai berhampiran Sekolah Perempuan Methodist Kuala Lumpur, tempat beliau belajar. Hasil bedah siasat mendapati mangsa telah dipukul di kepala, dirogol dan dijerut lehernya. Noor Suzaily Mukhtar, 24 tahun telah ditemui di Taman Bukit Tinggi pada 7 Oktober 2000 Klang. Mangsa telah dirogol dan bunuh dalam sebuah bas ekspres dan mayatnya dicampak di sebuah jalan di kawasan pembinaan Taman Bukit Tinggi, Klang.

Pada 23 Oktober 2000 Nor Shuhada Borak, 6 tahun ditemui mati dalam tangki air di bumbung bangunan kediaman tiga tingkat jenis townhouse di Selayang dalam keadaan separuh bogel dan lebam pada muka dan tangan. Mangsa dipercayai telah dirogol sebelum dibunuh. Gadis berusia 17 tahun, Farrah Deeba Rustam dirogol dan dibunuh di bawah jambatan jalan masuk ke Kampung Tersusun Batu 2, Jalan Lama Bidor-Tapah pada 14 Februari 2001. Mangsa mati akibat dijerut dengan menggunakan tali.

Nurul Hanis Kamil telah dibunuh dalam semak selepas pulang dari sekolah di Serkam Darat, Merlimau, Melaka pada 3 Julai 2001. Sementara itu seorang kanak-kanak perempuan berusia tujuh tahun dirogol dan diliwat sehingga terkeluar usus oleh dua remaja berusia 19 tahun tahun ketika merompak keluarga mangsa di rumahnya di Taman Bukit Maluri, Kepong pada 13 Ogos 2001. Norshakila Ramli Choo, 6 tahun telah dirogol sebelum dibunuh di Taman Tasik Permai Ampang pada 1 April 2002.

Seorang pelajar sekolah menengah telah ditolak dari atas jejantas, ditendang dan dicekik sebelum dirogol di bawah jejantas Jalan Reko, Kajang antara jam 2.35 petang dan 4.00 petang pada 8 Oktober 2002. Mangsa mengalami patah tulang belakang dan nyaris meninggal dunia. Kaki dan tangan mangsa juga diikat ke belakang dan badannya ditutup dengan plastik hitam, mulut disumbat dengan stokin dan diikat dengan sapu tangan sebelum ditinggalkan

Pada 6 November 2002 Siti Nurliyana Shamimi Rosdi seorang kanak-kanak berumur dua tahun telah diculik, dirogol dan dibunuh, dijumpai dalam keadaan bogel di tebing Sungai Kedah, kira-kira 500 meter dari rumahnya di Kampung Seberang Terus. Hasil bedah siasat mendapati ada kesan koyak pada kemaluan mangsa, selain lebih 40 kesan luka pada badan. Mangsa juga mengalami pendarahan dalam otak dipercayai akibat dipukul dengan benda keras.

Noritta Samsudin berumur 22 tahun telah dijumpai mati di Kondominium Puncak PrimaGalleria, Sri Hartamas, Kuala Lumpur pada 5 Disember 2003. Mangsa dikatakan telah dirogol sebelum dibunuh. Pada 13 Jun 2003 Canny Ong lay Kian telah dilarikan dari tempat letak kereta Bangsar Shopping Center . Mayat mangsa ditemui separuh rentung di dalam sebuah longkang di tepi Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur .

Kanak-kanak berusia 10 tahun, Hasirawati Saridi ditemui mati dipercayai dibunuh dan dirogol ketika dalam perjalanan ke sekolah di Kampung Ratau, Menggatal, Kota Kinabalu, Sabah pada 8 Januari 2004.

Pada 17 Januari 2004 seorang kanak-kanak berusia 10 tahun, Nurul Huda Abdul Ghani telah dirogol, diliwat sebelum dibunuh di pondok pengawal stesen pencawang Tenaga Nasional Berhad Kampung Pekajang, Gelang Patah, Johor. Mayatnya ditemui berbogel tersandar pada dinding tandas pondok pengawal tersebut dalam keadaan mencangkung.

Mazny Abdullah dari Junjung, Bukit Mertajam, Pulau Pinang telah dibunuh pada 23 November 2004. Siti Syazwani Ahmad Dusuki, 9 tahun telah dibunuh selepas dirogol di Taman Rhu pada 22 Disember 2004.

Masih ingatkah lagi kita kepada apa yang telah berlaku kepada mereka ini? Bila membaca kisah Nurin Jazlin ramai yang merasa sedih dan hiba malah ada juga yang terkejut dan marah. Kita merasa perkara yang sama bila kejadian sebelum Nurin Jazlin berlaku tapi selepas itu kita lupa.

Sudah tiba masanya sesuatu dilakukan untuk mencegah daripada berulangnya kes-kes seumpama ini. Ketika ini ramai yang bercakap dan memberi pelbagai cadangan selepas apa yang berlaku pada Nurin Jazlin. Persoalannya bilakah pandangan dan cadangan ini boleh dilaksanakan? Bila pula kita sendiri akan mengambil tindakan untuk mengubah keadaan ini? Adakah kita hendak menunggu Siapa Selepas Nurin Jazlin baru ada kesedaran?

Mikey “Offender” Donaldson R.I.P.



Mikey “Offender” Donaldson passed away in his sleep on September 22 in Barcelona Spain where he had recently relocated from Amsterdam. The cause is unknown at the moment. He was 46. He is survived by his brother Joe Donaldson, sister Marie Donaldson Ward, and sister Sumiko Hakari , all of Killeen, Texas. Mikey was the bass player for Austin, Texas punk band THE OFFENDERS from 1978-86. He also recorded bass tracks on MDC’s groundbreaker Millions Of Dead Cops and DRI’s Dealing With It. Mikey also performed regularly with MDC in the early 1980s. He moved to San Francisco in 1986 and went on to play and record with Gary Floyd (DICKS) and Lynn Perko (IMPERIAL TEEN) in SISTER DOUBLE HAPPINESS. After leaving the music scene for ten years or so, Mikey returned to Austin and reunited with the original Offenders line-up for a gig at Emos in March 2002. In 2003 MDC recruited Mikey and the original line-up, recorded a new album, and have been touring all over the world ever since. Mikey is universally regarded as one of the most innovative and inimitable masters of the bass guitar. He played his Rickenbacker like it was a out-sized rhythm guitar. Taking cues from Jack Bruce (CREAM) and Lemmy Kilmister (MOTÖRHEAD), Mikey pioneered an agressive speed-picking style and liberal employment of bass chords that few have been able to emulate in the past 20 years. He will be sorely missed, certainly in Austin and his hometown of Killeen, but also across the globe. A memorial celebration in Austin is pending and the date will be announced soon.

Space Sheriff Gavan !!!



This will remind you a lots of your young day!

  • Space Sheriff Gavan!!!
  • Wednesday, September 19, 2007

    new job again?

    yeah, just now. i checked my interview status and yeah.
    what a surprise, I GOT IT!
    just keep on thinking whether to go or not to go...
    SPA / government and yet to be something i never know what it is...
    for now, i have to prepare my resignation letter. but the weird and yet the most worst thing i ever met in my company is..
    if you are under probation, your notice period is two(2) months and after confirmation is three (3) months..
    ahaha...damn it...i hate it!